Barn och ridning

Hästar och ridsport är ett intresse som många människor delar. Det är något mycket speciellt med att hoppa upp på en hästrygg och känna kraften och styrkan från hästen man rider på. I Sverige är ridsport en stor hobby och redan i en låg ålder börjar många barn att intressera sig för just hästar. Barnet får möjlighet att lära sig ansvar och respekt för djur, samtidigt som man har möjlighet att göra något som man tycker väldigt mycket om. Det finns ett flertal olika ridskolor och ridklubbar att vända sig till när det är dags att lära sig rida och i Sverige är alla ridskolehästar utbildade och vana vid unga och oerfarna ryttare. Ridskolorna har professionella ridlärare som har en stor vana av hästar och ridsport. I denna text kommer du att få läsa mer om barn och ridning och hur man kan gå tillväga för att uppmuntra ett växande intresse hos ett barn.

Testa på ridning

Som de allra flesta föräldrar vet om så kan ett intresse hos ett barn snabbt förändras. När man är yngre vill man gärna testa på olika typer av sporter, för att hitta den som man trivs allra bäst med. Ridsporten är en av de sporter som är mest kostsam och detta gäller både när det kommer till den utrustning som krävs för att barnet ska vara skyddat, men även när man ser till de olika kurser och utbildningar som finns. Köerna till ridskolor är oftast långa, åtminstone om man bor i en större stad som t.ex. Stockholm. Vissa barn kan få vänta upp till ett år för att få plats på önskad ridklubb och under tiden kan väntan kännas fruktansvärt jobbig. För att ditt barn ska kunna fortsätta att utöva den sport som de gillar och för att du som förälder ska vara säker på att barnet kommer att vara lika intresserad den kursen drar igång, är det en bra idé att barnet kan passa på att testa ridning på ett lov eller under helger. Många ridskolor eller 4H-gårdar anordnar ponnyridning eller enklare ridlektioner som bokas per tillfälle.

Ridning i samband med barnkalas

Att få till ett riktigt bra och uppskattat barnkalas är inte alltid det lättaste. Konkurrensen bland föräldrar är stor och man jobbar hårt för att barnets födelsedag ska bli så ihågkommen som möjligt. Ett mycket bra exempel för den som vill göra födelsedagen lite extra speciell är att ta in ponnyridning till födelsedagsfesten. Vill man anordna ett event av detta slag är det alltid bäst att vända sig till en ridklubb eller gård som erbjuder denna typ av tjänst. Vanligast är att hela kalaset då hålls på gården, men det finns också vissa gårdar som åker ut med sina hästar för att göra ponnyridningen på plats. Ponnyridning går att anordna oavsett var i landet du bor, men priserna kan variera väldigt mycket. Anordnar du ponnyridning på ett barnkalas stockholm kommer det troligtvis att kosta dig mer än om du bor i en mindre stad, men priserna brukar ändå vara rätt överkomliga med tanke på den glädje och uppskattning som ponnyridningen ger.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.