Hur man bygger en hinderbana hemma

Är du en äventyrlig person som alltid vill att något ska hända runtom dig? Har du ett eller flera barn med spring i benen? Ett enkelt sätt att skapa underhållning är att bygga en hinderbana hemma. Du behöver inte köpa något nytt eller göra något avancerat, använd bara det du har hemma i form av soffkuddar, lakan, dammsugare och alla möjliga sorters prylar och mojänger. Ta hjälp av barnen för att göra hinderbanan riktigt fantasirik, de ser ofta saker på ett annat sätt och kan göra leken mer spännande. Detta är en perfekt aktivitet en regnig dag när man vill ha rörelse men inte orkar gå ut.

 

Lek är även till för vuxna

europaslapet.seI våra vuxna liv är det mesta inrutat. Vi går upp, gör frukost, går till jobbet, jobbar, drar något halvroligt skämt på lunchen, jobbar lite till, går hem, lagar mat, somnar och sedan börjar allt om igen. Så håller vardagen oss i ett fast koppel åtminstone fem av veckans sju dagar. Med det schemat kan det tyckas övermäktigt att även ha tid att ta med sig barnen ut på äventyr, men det behöver du inte. För att skapa en rolig lek hemma gäller det att se på ert hem på ett nytt sätt. Ta hjälp av barnen, de är experter. Kanske är mattan ett land där allt annat runtom är vatten som man inte får gå i? Om ni är utomhus kanske era utemöbler är stora berg man måste klättra över för att komma fram till en gömd skatt? Inga gränser finns när det handlar om att leka loss tillsammans.

Lekens krafter

Alla kanske inte känner för att bygga en hinderbana genom att välta soffan och lägga ut skor som en snitslad bana. Det kan kännas krångligt och du riskerar att det blir för vilt, vilket stör om det är precis innan läggdags när barnen ska varva ned för att kunna somna. Det kan ändå vara värt det att ställa till lite oreda och inte hålla klockslagen exakt, med tanke på vad ni som familj får för insatsen. Lek står som en motpol mot ansvar som många barn känner att de behöver ha. Det handlar inte bara om de vanliga små ansvarsuppgifterna som varje barn bör lära sig, som till exempel att borsta tänderna noggrant och alltid säga tack när man får något. Fastän vi vuxna försöker vara smidiga märker ett barn direkt om det finns lite dålig stämning i hemmet på grund av ett bråk eller något liknande. Lek med varandra för att väga upp för en eventuell oro, det inte går att vara nedstämd om man håller på att klättra över en soffa som har välts åt sidan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.