Låna pengar till hästköpet

Att köpa en alldeles egen häst är någon många drömmer om. När du har funderat över alla praktiska problem som stallplats, tid och annat är det bara att säga grattis. Det är nu dags att köpa häst. Men hur ska du egentligen lösa finansieringen av hästköpet? Kanske måste du ta ett lån för att kunna köpa din häst?

 

Jämföra olika lån

Innan du ska ta ett lån för att kunna köpa din nya häst kan det vara bra att jämföra flera olika lån för att se vilket sådant som passar dig allra bäst. Hos

https://www.zmarta.se/ kan du enkelt fylla i dina uppgifter, hur mycket du vill låna med mera och sedan görs en snabb koll vilka lån du är aktuell för. Du får se alla villkor i korthet och du kan läsa mer om de lån som du tycker verkar bäst. Du bör leta efter ett som ger dig allra bäst förmåner. När du väl får hem din häst har du varken tid eller lust att fundera över eventuella nackdelar.

Löpande kostnader

Många tror att det dyra med att skaffa en häst är att köpa in den. Det kan förvisso vara en stor kostnad men man får inte glömma bort att en häst kostar en hel del i det långa loppet. Om man tar ett lån för att köpa sin häst får man inte glömma bort att ekonomin också måste räcka till alla de löpande kostnaderna. Foder, veterinär, stallhyra, spån med mera ska betalas varje månad och om man inte klarar av det gör man klokt i att avstå från att skaffa häst.

Fördelar med att ta ett lån

Det finns flera fördelar med att ta ett lån. Ofta innebär ett lån en lägre ränta än till exempel olika krediter. Det kan också finnas möjlighet att låna lite mer än vad hästen kostar för att till exempel kunna rusta upp ett stall, för att kunna täcka olika räkningar med mera. Om man har köpt en gård med eget stall är det inte helt omöjligt att få ett relativt stort lån. Då kan gården vara säkerhet för det. På så sätt kan man få ner sina kostnader ytterligare.

Köpa en billig eller dyr häst?

När man tittar på annonser om hästar kan man ofta se att de skiljer sig en hel del i pris. Många hästar kostar under 10 000 kronor, och så finns det några som kostar flera hundra tusen. Om man vill tävla inom ridsport kan det vara bra att sikta på en lite dyrare häst som har kapacitet och möjlighet att hävda sig i de högre klasserna. Är det däremot en Skogsmulle man vill ha, en häst som man rider ut på då och då och som blir en bra kompis kan man komma undan billigare.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.