Pether Markne – en av hästsportens största profiler

Så gott som alla som håller på med dressyr eller ridning i allmänhet känner till Peter Markne. Han är en av Sveriges allra bästa tränare när det kommer till hoppning, och är otroligt framgångsrik även inom dressyr. Han har bland annat tränat Malin Baryard i mer än 15 år, och fortsätter än idag att träna henne till nya framgångar. Han är även tränare för landslaget i hoppning och dressyr.

 

Dressyr och hoppning
Pether Markne har hållit på med hästridning och dylikt under så gott som hela sitt liv. Redan som sjuåring började han rida i en ridskola och sedan dess har det vart full rulle med sporten. Redan 18 år gammal hade han vunnit juniormästerskapet i hoppning. Han fick sitt stora genombrott år 2004 när han tillsammans med hästen Amiral charmade publiken och vann det svenska folkets hjärtan. Rollen som tränare har han haft sedan han var 17 år, då han började som en ponnytränare. Efter ett antal år så la han hoppningen på hyllan då han själv ansåg att han hellre satsade på dressyr och att coacha andra istället.

 

Boksläpp
Nyligen släppte Pether Markne sin nya bok, Hästens grundarbete, där han samlat sin långa erfarenhet på skrift. Boken behandlar grundarbetet när det kommer till hästens och ryttarens träning och hur viktigt det är, oavsett vilket mål man sedan har med ridningen. Det är en perfekt bok att läsa för den som är intresserad av hästsporterna och nyss har börjat rida, eller för den som vill fördjupa sin kunskap.Pether Markne - en av hästsportens största profiler 11

 

Pether är känd för att dela med sig av sina lärdomar, och han är duktig på att göra det också. Flera utmärkelser som bästa tränare är ett bevis på detta. Du kan läsa om hans tips och erfarenheter på sidor som Hippson eller varför inte lyssna på hans gästframträdande i ridsportspodden. På Hippson kan du även ställa en fråga till honom själv. Att lära sig från andra är ett av de bästa sätten att bli bra på något, oavsett vilken sport eller aktivitet det är.

 

Att träna med Pether på hans gård är en dröm för den som tar hoppning eller dressyr seriöst. Det finns få aktiviteter som är lika utvecklande som att lyssna på den internationellt kända tränaren och få feedback på den egna ridningen. Tillsammans med maken Per är de ett oslagbart radarpar med massor av erfarenhet i bagaget. Har du möjligheten, missa därför inte ett besök på Arphus gården.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.